Galleri Samsø

Luk fantasien ind og giv kreativiteten plads

Om værkstedet

I værkstedet afholdes kurser som aftales ad hoc. Der arbejdes med bestillingsopgaver og der arbejdes med grove emner som for eksempel træarbejder, store skulpturer og andet kunst.

Både Lea og Morten laver skulpturer i værkstedet, så derfor er de specialiserede i at fremstille store projekter med kunst til udendørs events.

keramikskulpturer

En kreativ oase til at arbejde med former og farver i ler.

Galleri Samsø/Skulpturværkstedets historie

Skulpturværkstedet begyndte som et mobilt værksted med base i en trailer, og som en hugge-plads, hvor is- og træskulpturer blev lavet med motorsav, mejsler og stemmejern. Derefter skiftede vi til Galleri Samsø, hvor vi har fokus på galleriet, med udstillinger og kunstudstillinger i ind og udland.

Iceteam

Morten Grau Møller var en del af Iceteam. Han var aktiv i en kunstnergruppe. De deltog i internationale konkurrencer i is- og sneskulptur, og han var selvstændig og udførte jobs og deltog i events med iskunst og træskulpturer både rundt om i landet og i udlandet.

Keramikværksted

Lea Grau Møller udgør den anden halvdel af Galleri Samsø, som det er i dag med værksted, galleri og ferieudlejning på en skønt beliggende landejendom på Samsøs østkyst.

Galleri siden 2007

Galleriet åbnede sin første udstilling i 2007 med en sommerudstilling bestående af træskulpturer, keramik og fotografi. Derefter har galleriet haft åbent hvert år med skiftende gæstekunstnere.

Gæstekunstnere i galleriet

skulpturer i træ og keramik

Søren Zip, billedhugger og bronzestøber og Christianiakunstnere som Bjarne Rihave og Henrik Schütse. Senest har Saskia Wargenvoort fra Freisland udstillet sine portrætter inspireret af renæssansen.

KunstØ

Galleri Samsø samarbejder med Ulrik Witt, som har udstillet sine værker gennem flere år, og Galleri Samsø er en del af KunstØ, som er en kunstbegivenhed, der er under opbygning på Samsø.

Samarbejdspartnere

Af samarbejdspartnere kan også nævnes Billedkunstrådet, der har arrangeret udstilling med dimittender fra det Jyske akademi og KOKS, som er en sammenslutning af kunstnere og kunsthåndværkere på Samsø.

Gæsteudstillinger på Samsø

Det særlige ved Galleri Samsø er, at der er mulighed for, at kunstnere der udstiller kan arbejde med deres kunst på stedet. Det har flere benyttet sig af gennem årene, hvor man har boet på stedet i en periode. Der udover giver det en særlig stemning, at Morten og Lea og deres fire kreative piger Dagmar, Alberte, Roselina og Mira altid har været en del af det hele.

Galleri Samsø drives af Lea og Morten Grau Møller

Siden sommeren 2020 er Lea trådt ind i Galleri Samsø på fuld tid, hvor hun arbejder med sin keramik og udvikler netværket omkring galleriet, så der gennem hele året kan være skiftende kunstudstillinger. 

Kunstgaver fra Galleri Samsø

Ønsker du at finde kunstværker i keramikværkstedet, er det muligt at få pakket beskyttende bølgepap og papir om sit køb, hvis man gerne vil have noget med fra butikken.

Velkommen til Galleri Samsø!

Se vores keramik kurser

Læs mere om Visit Samsø her