Kurser i keramik på skulpturværkstedet på Samsø.

Skulptørerne Lea Grau Møller tilbyder kurser i at forme i ler. Du kan arbejde med det bløde ler på dette keramik kursus på Samsø. I skønne omgivelser vil du kunne få brugt din kreativitet.

Keramik undervisning på Samsø

I Keramik værkstedet åbnes der løbende op for kurser i keramik. Du kan holde øje med vores website, eller kontakte os for at få information om næste hold. Lea underviser også igennem aftenskolerne.

kursus i keramik

Keramik i kursus

Det begynder i værkstedet. Vi finder leret frem og du vil få en introduktion til, hvordan du kommer i gang med at lave keramik.

Undervisning i keramik ved Lea Grau Møller

Lige siden jeg gik på lærerskolen, har jeg været optaget af at forme hænder og fødder. Jeg elsker detaljerne, og jeg synes det er spændende at overføre det til leret – ikke som en kopi af modellen, men som en frit modelleret form, der får sit helt eget udtryk. Siden er der kommet mange flere modeller og skulpturer frem i leret, som der arbejdes i igennem en løbende proces. 

kursus i keramik

Ler

Det bløde ler er pakket ind for at det ikke bliver hårdt. På en stenplade starter processen med at ælte leret, så det bliver godt at arbejde med.

Stentøjs ler og glasur

Når du arbejdet i ler forvandles leret til figurer og former. Det er en sjov proces. Der er forskellige tørre processer. Derfor må man have lidt tålmodighed med leret. Leret kan farves på forskellige måder.

Glasur eller begitninger

I keramik arbejder man både med glasurer som man kan dyppe skulpturen i. Man kan også lave en keramik proces, der hedder begitning. I værkstedet er her anvendt glasurer. Nogle steder indfarver man også leret. Afhængig af hvad du skal lave, taler vi om, hvordan du kan bruge værkstedets muligheder. Du vil blive guidet på keramik kurset. kursus i keramik på Samsø.

Keramik kurser ved Lea Grau på Samsø er et hyggeligt kursus

I skønne omgivelser på Samsø kan du åbne dit hjerte for kreativiteten. Her er plads og rum til udfoldelser. I omgivelserne rundt om gården kan du finde inspiration i naturen. Her er både dyr, marker og træer. Skulpturværkstedet ligger tæt på havet, og her er masser af frisk luft, når du har brug for en pause.

Keramik af Lea. Keramikkurser Lea Grau. Galleri Samsø Keramikværksted

Æbler i ler

Spiser du dem, så knækker du tænderne, de er nemlig formet i ler og brændt i ovnen. Leret er glaseret med farver til keramik i naturens egne farver.

Keramikkurser Lea Grau

kursus i keramik på Samsø.

Keramik kurser ved Lea kan bookes ved at henvende sig til Galleriet.

Kurserne bliver holdt i skulpturværkstedet på Samsø.

Links til kurser

Sådan kommer du til Samsø med færgenKursus i keramik

Siden 2020 har Lea levet af at undervise i keramik
Kursus i keramik er sjovt og hyggeligt. Lav din egen lerfigur. Lav din egen skulptur i ler. Lav brugsting i pladeteknik. Vi bygger op i ler fra bunden. Lær at dreje en skål på en drejebænk. Lær de grundlæggende drejeteknikker.
Udvalgte kurser i keramik
 • Lav din egen lerfigur
  Lav din egen skulptur i ler
  Lav brugsting i pladeteknik
  Lær at dreje
  Lær de grundlæggende drejeteknikker
Spændende keramik kurser, hvor du kan lære:
  • Grundlæggende teknikker i ler
  • Lav din egen lerfigur
  • Lav skulpturer i ler
  • Lær pladeteknik i ler